Ritmo Latino

Ritmo Latino

Het fenomeen van de latijns-amerikaanse muziek is de laatste jaren enorm gegroeid, België zag hoe een armada latino orkesten vele podia hebben overspoeld. Begin jaren tachtig werden in België de eerste latino orkesten  opgericht, op dat moment salsa, cumbia, merengue waren maar ongekende ritmes die door een beperkt publiek werden gewaardeerd, tegenwoordig komen jaarlijks nieuwe groepen om te bevestigen dat het einde van zuiderse ritmes nog niet aangekomen is, er gaan nieuwe discotheeks open om de aanvraag van de nogmaals bredere publiek te kunnen beantwoorden.

Eind jaren negentig was de geboorte van RITMO LATINO, en waren de eerste stappen van deze formatie die met de jaren is gegroeid tot een vaste waarde in de belgische latino muziek.
Uiteraard was de weg lang, met goeie en slechte periodes maar de energie en de wil zijn nooit verdwijnen, en die dynamiek kunt u aanvoelen als u de muziek van de groep hoort.
RITMO LATINO is zonder twijfel een van de orkesten met de meest ervaring van België, top muzikanten die al jaren draaien op de belangrijkste belgische podia: Gentse Feesten Pole pole en Sint Baafsplein, Afro Latino Festival, Noche de Amor om maar een paar te noemen.